Buitenleven en natuur

Groen, groener, groenst; dompel je onder in natuur

Wist je dat Noordenveld uniek is om z’n grote landschappelijke verscheidenheid? Van een beekdallandschap met oude diepjes, houtwallen en houtsingels in de noordelijk gelegen Onlanden tot één van de oudste bossen van Nederland in het zuiden. Van historische esdorpenlandschappen in de dorpen tot het levend hoogveen bij het Fochteloërveen. Bijna nergens vind je zo’n afwisselend aanbod van natuur: veenmoerassen, heidevelden, bossen en zandverstuivingen.

Vrijbuiters en liefhebbers van een rijk buitenleven zitten goed in Noordenveld. Een wandelroute door het Noordsche Veld brengt je door bos en over de heide, een typisch Drents landschap met een schat aan verhalen. Voor een unieke natuurbeleving spring je op de fiets en rijd je een tochtje je door de Onlanden. Natuur tot aan de horizon. En wie weet, spot je nog een roerdomp, een otter of één van de vele bijzondere broedvogels die leven in het unieke natuurgebied in de kop van Drenthe. Net iets buiten gemeentegrens ligt het Leekstermeer, hét walhalla voor de watersportliefhebber. Kortom: vervelen is geen optie in Noordenveld!

Uitgelicht

Trek de wandelschoenen aan!

De natuur verkennen in Noordenveld kan het allerbeste wandelend. De gemeente is bosrijk en groen en heeft veel te bieden voor wie het leuk vindt om de wandelschoenen aan te trekken. Er worden regelmatig wandeltochten georganiseerd waarvan Het Klaverblad van Noordenveld wellicht één van de bekendste is. Honderden deelnemers lopen elk jaar in het begin van de herfst mee en kiezen dan uit één van de routes die in alle windstreken rondom Roden uitgezet worden. Wil je hier meer van weten of zelf één van de routes lopen?