Haal alles uit Noordenveld

Lokale producten, wel zo duurzaam!

Wil je je ecologische voetstap zo klein mogelijk houden, koop dan bij de lokale ondernemer. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook kleinschalig, lekker en verser dan vers. Ook de gemeente Noordenveld handelt steeds meer met lokale ondernemers. Dat is goed voor iedereen. Benieuwd waar je lokale producten kunt kopen?

Huis ter Heide

Aspergekwekerij Hoorn kweekt asperges met passie. Vers uit de grond zijn ze het hele seizoen verkrijgbaar. Liever zelf uit de grond steken? Geen probleem. Buiten het aspergeseizoen is de boerderijwinkel ook open, voor allerlei streekproducten van boeren en telers uit de omgeving. Alles zo van de boer op je bord.

Peize

Blaarkopboerderij ’t Achterstewold staat garant voor heerlijk en eerlijk vlees. Varkensvlees van de Bonte Bentheimer en het Landvarken, of rundvlees van de Groninger Blaarkop. Dit vlees komt van blije koeien en vrij lopende varkens.

Steenbergen

Mauds buitenvarkens scharrelen, de naam zegt het al, buiten. Dag en nacht, zomer en winter. Zielig? Welnee! Dat is wat varkens nu eenmaal het liefst doen. En natuurlijk hebben ze een aangenaam schuilhok voor als het wat kouder is. Het varkensvlees is niet zo goedkoop als een kiloknaller uit de supermarkt, maar daar staat tegenover dat het (h)eerlijk en duurzaam is en dat de varkens een varkenswaardig bestaan hebben gehad.

Langelo

De Blakervelderhoeve is een natuurboerderij in Langelo. De eigenaren willen oude rassen graag in stand houden, daarom fokken ze Blaarkoppen, Lakenvelders en Zwartblesschapen. In de boerderijwinkel kun je terecht voor eerlijk vlees. En met eerlijk, bedoelen ze ook echt eerlijk. Kalveren lopen een half jaar bij de koe, er wordt geen antibiotica gebruikt en de dieren eten alleen gras.

Kom logeren!

Noordenveld is natuurlijk niet in een dag te bekijken. Daarom vind je hier een aantal bijzondere en comfortabele overnachtingsmogelijkheden. Kom gezellig logeren, zo heb je de tijd onze prachtige gemeente nóg beter te leren kennen!