Uitagenda

Wat zet je alvast in je agenda?

In Noordenveld is altijd iets te doen. In theater de Winsinghhof treden regelmatig grote artiesten op. Ook filmliefhebbers kunnen in dit mooie theater terecht. Maar houd vooral ook even de agenda in de gaten voor een van onze gezellige dorpsfeesten, braderieën of markten. Alles wat er te doen is vind je hier.

Tentoonstelling Kleur en Vrijheid
in Havezate Mensinge

In de nieuwe museumzalen van Havezate Mensinge wordt voor de eerste keer een expositie gehouden: Kleur en Vrijheid. Er worden schilderijen getoond van Bé Kracht die met een grote kleurenvrijheid het landschap van Drenthe en Groningen vast heeft gelegd. Landschappen die na een bezoekje aan Mensinge in de directe omgeving in het echt te bewonderen zijn. De liefde voor deze omgeving heeft Kracht gemeen met oud-Mensingebewoner en kunstschilder Coenraad Kymmel die in het begin van de vorige eeuw tientallen schilderijen heeft gemaakt van de natuur rondom Mensinge..

De familie Kymmel is één van de families die Havezate Mensinge heeft bewoond. Sinds 1988 is Mensinge als museum opengesteld. De rijke historie van vele eeuwen komt hier tot leven. Wat Havezate Mensinge uniek maakt, is dat deze nog authentiek is ingericht. Bezoekers vinden de vertrekken hier terug zoals de familie Kymmel ze heeft achtergelaten met onder andere een grote collectie Chinees porselein en vele familieportretten. Een bezoek aan de Havezate is ook goed te combineren met het lopen van de Erfgoedroute die langs meer natuur- en cultuurhistorisch erfgoed van Roden voert.

Hier staat Noordenveld bekend om

Agenda

Maandelijks Wekelijks Dagelijks Lijstweergave Grid weergave
Geen evenementen gevonden!
Meer laden