Ondernemend Noordenveld

Ondernemerscontact Noordenveld

Noordenveld kent niet alleen een bloeiende detailhandel, gezellige horeca en vele toeristische pareltjes, maar ook een florerende industrie. Op de bedrijventerreinen in Roden en Peize zijn bedrijven en fabrieken gevestigd waar goederen vervaardigd worden die de hele wereld overgaan. Ondernemerscontact Noordenveld (OCN) behartigt de belangen van al deze bedrijven. OCN is de schakel tussen ondernemers en gemeente en provincie. Ze zorgt ervoor dat regelgeving wordt afgestemd met de overheid. Daarnaast stimuleert OCN de onderlinge contacten tussen ondernemers en biedt haar leden een platform voor onderlinge ontmoetingen en zakendoen, kennisdeling én gezamenlijke inkoop van producten en diensten. OCN stuurt het Park Management aan die op haar beurt verantwoording aflegt aan OCN. Park Management zorgt er in het kort gezegd voor dat de bedrijventerreinen in Roden en Peize schoon, heel, duurzaam en veilig blijven. De bedrijventerreinen voldoen mede dankzij het ondernemersfonds aan de eisen van deze tijd. Het ondernemersfonds maakt het mogelijk om nieuwe initiatieven te ontwikkelen en te financieren.

Opvallende ondernemers

Vestigingsklimaat

Prettig is het vestigingsklimaat in Noordenveld voor bedrijven. En een goed vestigingsklimaat is belangrijk voor werkgelegenheid. En dat werkt door: medewerkers vestigen zich graag in een gemoedelijke gemeente met goede voorzieningen, basisscholen en verbindingen. Daar weten deze ondernemers alles van!

Wim Liewes, Liewes Roden: ‘We zitten ruim 40 jaar met ons bedrijf in Roden. Wij ervaren Noordenveld als een bereidwillige, meedenkende en flexibele gemeente met aandacht voor haar ondernemers. Roden is het centrale middelpunt in de ‘gouden driehoek’ tussen Groningen, Assen en Drachten’André Steenbergen DVEN Accountants Adviesgroep in Roden: John Helder, Boonstra Vleeswaren in Peize: Parkmanager Bas de Jager: ‘De Noordenvelder industrie groeit hard. Op het Haarveld ontstaan vele nieuwe ontwikkelingen en industrieterrein ‘De Westerd’ in Peize zit vol. Al met al mogen we ons rijk rekenen met zo’n 200 actieve bedrijven en een actief Park Management. Dat is uniek!’

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

OCN legt de lat graag hoog als het gaat om duurzaamheid. De doelstelling is om in 2035 volledig energieneutraal te zijn. Op dit moment zijn 35 bedrijven actief bezig om te verduurzamen. Om het doel te bereiken is een gezamenlijk akkoord getekend.