Wilja en de Sneupen

Wilja is samen met haar kids (de sneupen) altijd op zoek naar de avontuurlijkste natuurspeelplaatsen, belevingspaden en fietsentochten, maar ook gewoon de speeltuin of kinderboerderij in de buurt, handige buitenkleding en praktische tips om meer naar de deur te gaan met de kids? Alles wat zij ontdekt, deelt ze via haar instagramkanaal. Ze woont in het Westerkwartier, nét over de gemeente- en provinciegrens naast Noordenveld. Maar ze doet Noordenveld regelmatig aan bij haar uitstapjes.

Terugblik op onze heerlijke staycation in Roden, Drenthe!
‘We doken bijna twee weken onder in het huis van mijn schoonouders, terwijl ons eigen stekkie een make-over kreeg. Maar wat een geweldige tijd hebben we gehad! Roden is ons vertrouwd terrein, het voelt als een tweede thuis. Maar juist daarom was het zo heerlijk ontspannen. Geen druk om elk hoekje en gaatje van de omgeving te verkennen, want we kennen dit gebied als onze broekzak. En de vertrouwdheid van een bekende plek gaf een extra knus gevoel. De dagen vlogen voorbij en we hebben er met volle teugen van genoten.

Hier ons lijstje met favoriete locaties en activiteiten om hier in de buurt te doen:
– Kinderboerderij met speeltuin in Roden. Deze plek is heel fijn met een leuke speeltuin, fijn terras en gezellige diertjes. De toegang is gratis, altijd fijn, en de kinderen vermaken zich hier prima voor een paar uurtjes!
– Op verschillende plekken in het dorp lopen er schapenkuddes te grazen. Ga naar ze op zoek, want kinderen en dieren is een gouden duo
– Vlak buiten het dorp ligt hunebed D1. Als je in Drenthe bent, moet je er eentje bezocht hebben
– Een klassieker hier in de buurt, maar wij waren er deze week voor het eerst met de kids, Familiepark Nienoord. Er zijn veel spoeltoesten, zowel buiten als overdekt, er is een dierenwijde en er zijn wat attracties voor de kleintjes. En het hoogtepunt is het treintje dat een rondje rijdt (hier moet je wel een apart kaartje voor kopen).
Het Struin en duinpad in Norg is dichtbij en zeker de moeite waard om heen te gaan. Over een belevingspad van 1,5km loop je een mooie route door het bos en kom je diverse speeltoestellen tegen.
– Op de Bakkeveense duinen kan je een mooie wandeling maken en deze prachtige plek is ook nog eens erg fotogeniek, leuk om hier familiefoto’s te maken.
Bootje huren bij Cnossen voor op het Leekstermeer is het prefect uitje voor de mooie, zonnige dagen! Je kan ik het meer blijven of kiezen uit verschillende rondjes om te varen.

We hebben ook nieuwe plekken ontdekt! We kwamen een speeltuin tegen in Nieuw-Roden die absoluut de moeite waard is om te bezoeken als je in de buurt bent. Deze speeltuin heeft het allemaal, speciaal voor onze jonge avonturiers! Er zijn speeltoestellen die perfect zijn voor kleine kinderen, zodat ze zich volop kunnen vermaken. Ook is er een uitdagend parcours waar je met balans en klauteren de andere kant haalt. Maar dat is nog niet alles! Er is ook een kleine waterspeelplaats waar ze kunnen spetteren en spelen. Er zijn picknicktafels waar je fijn kunt zitten en en de kinderen goed in de gaten kan houden. En het beste van alles is dat het hele veld is omringd door een (leegstaand) slootje, waardoor je gerust kunt zijn dat ze niet zomaar de straat op rennen.’

Wil je Wilja en haar tips blijven volgen? Je vindt haar op Instagram onder @buitensneupen.

(Foto’s: @buitensneupen)

admindanny
Author: admindanny